Highland Cattle

Highland Cattle är ett härdigt nötkreatur som har sitt ursprung från Skottland. Vi föder upp renrasiga Highland Cattle på vår gård. De går ute året om och är väldigt sociala och har ett trevligt temperament.

Köttet har en fin marmorering av insprängt fett och köttet är även väldigt mört och mycket smakrikt. Djuren lever på enbart gräs under sommaren på betet, under vinterhalvåret utfodras de med hösilage i rundbalar. Den fina marmoreringen får djuren genom att de växer långsamt och inte får något stressande tillskottsfoder.

En köttlåda väger ca 25-30 kg. Alla köttdetaljer samt färsen är vacumförpackade och säljs i förseglade köttlådor. I köttlådan ingår filé, rostbiff, nötrulle, ytterlår, fransyska, högrev, bringa, bogstek, läggskivor samt högrevsfärs. Priset för en köttlåda är 180 kr/kg. Köttlådan hämtas hos oss på Sanddala gård samma dag som vi får köttlådorna levererade från slakteriet.

Det går även bra att köpa styckade köttdelar och högrevsfärs i en kilos förpackningar

För att göra en beställning eller frågor angående köttet eller styckning ringer ni till Susanne 070-3029568 eller mailar till sanddala@gmail.se